п»ї Stucadoorsbedrijf DAM BV

Ons Vak

Ons stucadoorsvak:

Nadat een wand of plafond gereed is gekomen, zitten er diverse ongeregeldheden aan het oppervlak. De taak van de stucadoor is in eerste instantie om de wanden en plafonds te voorzien van een afwerklaag.В  Daarna kan er gekozen worden voor het verfraaien van de wanden en plafonds.В  Een decoratieve laag, ornamenten, lijstwerk worden dan aangebracht. Naast een decoratieve functie van het stucwerk, geeft het stucwerk ook een thermische isolatie, В heeft een brandwerende functie en werkt vochtwerend.

Soorten stucwerk


(Wit) schuurwerk
Een traditionele afwerking die met behulp van handgereedschap wordt aangebracht op wanden en plafonds.
(Wit) В pleisterwerk
Een traditionele afwerking die zodanigВ  kan worden opgeleverd dat de pleisterlaag tevensВ  eind-afwerking is.В  De afwerklaag kan zowelВ  op wanden als plafonds worden aangebracht. De pleisterlaag kan daarna eventueel in kleur gesausd worden, of met een beschildering worden bewerkt.
Sierpleisterwerk
Een eindafwerking die in een grote hoeveelheid van kleuren en korrelafmetingen kan worden toepast op wanden en plafonds.
Lijsten en ornamenten
Om een plafond extra cachet te geven wordt er gekozen voor lijstwerk en of ornamenten. Alle soorten en varianten zijn mogelijk.
Spuitpleisterwerk
Door middel van een spackspuitmachine wordt er machinaal een afwerklaag aangebracht. Het resultaat geeft een korrelig effect. Het spuitwerk kan ookВ  in kleur aangebracht worden.
Buitenstucwerk
De buitengevel wordt afgewerkt met een weerbestendige stuclaag.В  Doorgaans wordt er gekozen voor een structuurpleister buitenkwaliteit. Maar ook cementgebonden materialen kunnen toegepast worden.

 

 

Stucadoorsbedrijf Dam BV Tel.: 076-5657863 - GSM :06-53384270 - Fax: 076-5600708